Monday, January 28, 2008

Le-Tour De Langkawi (ANNIVERSARY KE-7)

19 January 2008
Jam 8.30 pagi bertolak ke LCCT. Breakfast kat Jejantas Sg. Buloh.
Jam 10.30am sampai LCCT . Chk-in & kul 11.55 bertolak ke LANGKAWI.
Jam 12.55 kami dah sampai kat Langkawi. Terus gi kat tempat kereta sewa. Ambik kereta Vios dgn Iza.. baik budaknya.. Thks Iza.
Jam 12.30 tghari kami dah ronda2 pekan Kuah, - Kedai Ismail Group, Idaman Suri & semua kedai2 yang berdekatan. Kami beli kain batik - 10 helai & makanan2 ringan - air, keropok dan coklat.
Jam 4.00 baru kami chk-in kat AWANA PORTO MALAI. Memang cantik sekali pemandangannya...kami begitu terpesona dengan keindahan nya...
Jam 6.00 ptg kami keluar lagi ke pekan kuah, gi beli set correlle - 1 set dan sudu & garpu. Baliknya kami singgah di Restoran Ramli kat pantai Chenang - Recommended by Iza. Makanan kat sini ok la jugak..kami makan ; ikan siakap stim, udang goreng pedas, kailan ikan masin, sotong goreng tepung dan tomyam seafood . Balik hotel - lepak n tidur.

20 Januari 2008- Our Anniversary 7
Jam 8 pagi - breakfast kat hotel, makanan biasa2 ajer
Jam 9 pg - ke ptg- Pergi beras terbakar - shopping lagi , taman buaya, naik cable car - takut giler, melawat Galeri Perdana , etc and last skali apa lagi... shopping lagi kat pekan kuah la..
Satu Langkawi kami ronda....

Jam 5.30 petang - terus makan kat Kampung Siam Restoran. Makanan - Ok lah..
Malam - Ronda kat area Pantai Chenang......

21 Januari 2008
Jam 7.30 pagi- breakfast kat hotel & Lepak
Jam 9.00 pg - 2.30 ptg - Agent pick up kami kat hotel - Tjg Rhu - Magroove Tour Safari , Seronok giler, adventure jugak laaa, satu boat dengan kami ada 2 org -Moscow Rusia, 2 org China, 2 org Egyp and 2 org lain- kami punya tourist guide laaaa
Jam 2.30 ptg - Sampai kat hotel Awana.
Jam 4.00 malam - Keluar gi shooping lagi..

Jam 8.00 malam - Keluar gi makan kat Imperial Restaurant.. Best Giler... Yg terbest la makan kat Langkawi ni. Kami order Udang harimau - 2 ekor (besar maaa) - masak goreng Butter, Ikan Siakap Stim, Ketam goreng cili, mussel bercili - Bestttt.. teringat2 masakan nyaaaa... best.
Lepas makan lepak jab kat pantai chenang.. n kami ronda Pekan Kuah, saje nak tengok suasana malam kat sana. Balik Hotel Tido... Esok dah nak balik..

22 January 2008
7.30 pagi - breakfast
9.45 pagi - Chk-out dari hotel
10.00 pagi - G Beras terbakar - beli servinour tuk kawan2
11.45 pagi - Gi Airport Langkawi...Flight : Jam 12.55 tghari..
2.30 petang - Abg Joe ambik kami kat LCCT.. so, balik rumah laaaaa...

Monday, January 14, 2008

Dinner @ De Anjung Serendah w K.Eja

11 Januari 2008 - Makan-makan dengan jiran sebelah rumah (Family K.Eja) - Semuanya 7 org. Tie, RoZi, K.Eja, A.Joe, Nabil, Adib and Adam). Makanan best2 - kami order : Ikan Siakap Dua Musim, Tomyam Pok Tek, Daging Masak Merah, Kerabu Serai, Telur Dadar, Kailan Ikan Masin.

Wednesday, January 9, 2008

Hi-Tea @ Shang-Ri La

5 January 2008- Hi-Tea @ Shang-Ri La w my hubby n frend.. Makanan best..Hmmm boleh pegi lagi laaa... Price...Hmmm ..mahal jugak RM80++ sorang.

Friday, January 4, 2008

Wednesday, January 2, 2008

Happy New Year 2008

Happy New Year - 2008
Azam... Apa azamnya erkkk????/