Friday, July 29, 2011

Tuesday, October 5, 2010

Penantian 9 tahun 2 bulan berakhir




28/3/2010 - Berakhir lah penantian kami..., selama 9 tahun 2 bulan , baru lah kami dikurnia kan zuriat. Alhamdullillah syukur kami kehadrat Ilahi coz kurniakan kami anak kembar.... Muhammad Rayyan Syamil & Muhammad Rayyan Syazwan..

Monday, October 4, 2010

Chronology Treatment

Alhamdullillah ... setelah begitu lama menyepikan diri, sekarang baru ada masa nak update........setelah setahun lebih.. macam2 benda/perkara yang telah kami lalui..., bermula dengan treatment on Feb 2009, after kami balik dr Indonesia



Feb 2009 - Kami decide untuk mendapatkan perubatan dari Pakar (Dr.Mak) for IVF/ICSI

April 2009 - X success, coz hormon yang tidak stabil

June 2009 - First threatment @ SJMC, hanya 1 telur saja boleh bawa keluar and 3 hari lepas tu masukkan balik embrio .. after 1 week, result keluar -- NEGATIF... Sedihnya hanya Tuhan yang tau....So, Kami decide nak proceed lagi sekali ....

August 2009 - Sekali lagi ke SJMC -- dapat keluar 5 telur.. Alhamdullillah, kelima2nya menjadi embrio yang sihat... Masukkan 3 embri0 on early sept 2009..........,

Sept 2009 -- Hari yang paling gembira sekali dalam hidup, bila doktor mengesah kan aku Mengandung 4 minggu.....

Oct 2009 - kandungan TWIN

Nov 2009 - Tak sabar Menanti Saat Perut Membesar

Dec 2009 - 29-31 Dec (Warded @ Pusat Pakar HUKM, Darah Tinggi)

Jan 2010
Feb 2010
March 2010 - Kandungan 33 weeks - 27/March- masuk HDU - Darah tinggi... Malam Mek sampai.... Takutnya menanti hari esok but tak sabar nak jumpa twin...
28/March/2010 @ Sunday Morning - doktor decide nak operate coz my blood pressure tinggi
28/March/2010 - Alhamdullillah semua selamat... "Muhammad Rayyan Syamil & Muhammad Rayyan Syazwan" -- WE LOVE U sayang..

Adik Syazwan - 19 days dalam NICU
Abang Syamil - dengan Ibu , masih kat Pusat Pakar HUKM.. kita tunggu Adik Syazwan yer sayang nanti kita balik sama2 ke rumah kita...

Thursday, January 28, 2010

Lama tak update

Lama betul tak update blog ni....hampir setahun....

Friday, January 23, 2009

Dinner @ Concorde, KL

Dinner @ Concorde, KL-with friends. Food mmg best & siap ada org nyanyi kat meja lagi.. Mmg sesuai utk celebrate beday or anniversary.. hehehe. this year harapnya my hubby bawa i kat sini la....hehehe

Wednesday, January 21, 2009

Gambar2 - Jakarta & Bandung, Indonesia





Trip to Jakarta & Bandung (17 Jan 09 - 20 Jan 09) -Anniversary ke 8

Kami memilih untuk bercuti ke Indonesia bagi menyambut Anniversary kami yang ke 8.
Jam 10.50 pagi - flight ke jakarta. Jam 12.00 tghari sampai di jakarta waktu tempatan.

17 January 2009 - KL - Jakarta
18 January 2009 - Jakarta - Bandung
19 January 2009 - Bandung - Jakarta
20 January 2009 - Jakarta - KL

Wednesday, October 1, 2008